Uzaktan Yakına Projesi

Yeri, Zamanı ve Yaşı Yok; Paylaşmanın Anlamı Çok!

UZAKTAN YAKINA PROJESİ

Sanal eğitimden yüz yüze eğitime...

"Gönlüne giremediğin öğrencinin zihnine giremezsin."
                                                                  Doğan Cüceloğlu-Psikolog

PROJE ALANI: DEĞERLER EĞİTİMİ

ÖZET: "Uzaktan Yakına" projesi ile Saruhanbey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi okulumuz Kütüphanecilik Kulübüönderliğinde,okulidaresinin ve öğretmenlerimizin ortak katkılarıylapandemi dönemindeki karamsar ruh halini değiştirmek; okulun hayata açılan büyük, renkli bir pencere olmasını sağlamak hedeflenmektedir. Bu minvalde değerler eğitimi kapsamında, eğitim ortamındaki etkinliklerin çeşitlenmesiyle öğrencilerimizin hem öğrenme ortamlarının artması hem de arkadaşlarıyla daha fazla ortak paydada buluşması sağlanacak, bu etkileşimle de pandemi öncesi okul-öğrenci-öğretmen-veli birlikteliği daha da güçlenerek kültürel devamlılığa katkı sağlanacaktır.

AMAÇ: Öğrencilerimizin; hayatı kavrayan, anlayan, yorumlayan, eleştiren, medeniyetimizin kültürel mirasını değerlendiren, kültürümüzün söz ve yazı varlığını geliştiren, zenginleştiren ve yaygınlaştıran; geleneklerimizin modern dünyayla hemhal olmasını sağlayan bireyler olarak gelişmesine katkıda bulunmak; eğitimin-öğretimin öğrencinin gönlüne girebilme olduğu fikrinden hareketle "mutlu öğrenci, mutlu gelecek" düsturuyla okumayı, araştırmayı bir yaşam biçimi hâline getirmek;öğrencilerimizi arkadaşlarıyla kültürel zeminde yeni bağlar kuran bireyler olarak yetişmelerini sağlamak ve onların bilimsel, sosyal, kültürel, sanatsal, edebi ve meslekî gelişimlerine çok yönlü katkıda bulunmak.

Proje Kapsamında Düzenlenen Yarışmalar

Hikaye Yarışması için TIKLAYINIZ.

Yayın: 11.11.2022 - Güncelleme: 12.11.2022 15:36 - Görüntülenme: 178