T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
MANİSA / SARUHANLI - Saruhanbey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Tarihçemiz

Okulumuz İnşasına 1962 yılında, Saruhanlı Belediyesi tarafından kullanma hakkı Milli Eğitim Bakanlığı´na devredilen hazine arazisi üzerinde "Okul Yaptırma ve Yaşatma Derneği" tarafından başlanmış olup okul çok kısa bir sürede tamamlanarak 1963-1964 Eğitim Öğretim Yılı´na yetiştirilmiştir.


1963-1964 Eğitim Öğretim Yılında hizmete giren okulumuza, inşası için en büyük bağışı yapan Selman SELİMGİL´ in İsviçre´de ilik kanserinden ölen kızının anısına "MÜTAHHARE SELİMGİL ORTAOKULU" adı verilmiştir.

 

1975 yılında liseye dönüştürülen okulumuz, orta kısmı ile birlikte "SARUHANLI LİSESİ" olarak hizmetini sürdürmeye devam ederken İlkögretimin zorunlu hale gelmesi ile orta kısım bünyemizden ayrılmış; boşalan fiziki kapasiteyi doldurmak amacıyla 1995-1996 Eğitim Öğretim yılında Ticaret Meslek Lisesi Muhasebe Bölümü ile Kız Meslek Lisesi Giyim Bölümleri açılarak okulumuz Çok Programlı Liseye dönüştürülmüştür. 2010–2011 Eğitim Öğretim Yılından itibaren müstakil Kız meslek Lisesinin açılması ve genel liselerin kapanması sonucunda okulumuz Ticaret Meslek Lisesine dönüştürülmüş olup 2011–2012 Eğitim Öğretim Yılından itibaren Anadolu türü oluru alınarak 30 Bilişim Teknolojileri 30 Pazarlama ve Perakende Alanına öğrenci alımı yapılmıştır.

 

Günümüzde faaliyet gösterdiğimiz hizmet binalarımıza ise 2001 Yılının Eylül ayında taşındık. Yeni binamız 20 dönüm arazi üzerinde üç katlı olarak inşa edilen 600 m2 kapalı alana sahip ana binamız ile 700 m2´lik atölye binalarından oluşmaktadır.

 

 Ayrıca bahçe içerisinde öğrencilerimizin boş zamanlarını en iyi şekilde değerlendirmeleri için standart ölçülerde düzenlenmiş basketbol ve futbol sahaları mevcut olup bu sahalar hem okul içi hem de ilçe çapında düzenlenen sportif faaliyetlerde kullanılmaktadır. Okul bahçesinin tanzimi ve ağaçlandırılması ise Koruma Derneği ve öğrencilerimizin katkılarıyla gerçekleştirilmiş olup sürekli bakımı ve geliştirilmesi sağlanmaktadır.

 

 Giyim bölümüne öğrenci kaydı olmaması nedeniyle, atıl duruma düşen Giyim Atölyesi, Konferans Salonuna dönüştürülmüştür. Akustik durumun düzeltilmesi ve tadilatı ile şık bir salon haline getirilen salonumuz ilçenin de tüm ihtiyaçlarını karşılamaktadır.

 

Ayrıca atölyemizin diğer kısmı Spor Salonu olarak düzenlenmiş; üç adet masa tenisi, iki adet bilardo masası, ve badminton oyun alanı sunularak öğrencilerin spor yapmaları için güzel bir mekan oluşturulmuştur.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 18.12.2012 - Güncelleme: 05.06.2020 01:02 - Görüntülenme: 3002
  Beğen | 1  kişi beğendi